Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Marina Tsvetajeva


Försök till svartsjuka

Hur lever du med en annan?

det är lättare, inte sant?

ett slag med åran

och - mot en strand!

 

Han försvann ur blicken

en våg har utrotat minnet

om mig, en flytande ö?

(åh inte på vatten - på himlen!)

 

 själar, själar ni förblir

oälskade systrar

 

hur lever man med den vanliga frun?

Världen bättre utan gud?

en drottning störtad från tronen

du själv har avstått

 

Översättning AL  efter  Woroszylski

 

  




Övriga genrer (Översättning) av alicja lappalainen VIP
Läst 332 gånger
Publicerad 2018-05-22 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP