Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Michelangelo


O, natten

 o, natten du söta

 fast svepta i mörkret

 som med lugnet avslutar

 dagen fylld med möda    

 känner, vem förhärligar dig,  

 gåtan av din makt

 och den som hedrar dig

 har djupare förståndet

 

 du bryter trötta tankegångar

 genom att ge dem en vila med skuggan

 och från den djupaste dalen lyfter upp mig

 till längtans höga rymd i drömmen

 

 o dödens skugga som lugnar

 i varje själ hjärtats fientliga elände

 de förtrycktas  sista saliga  kur

 

  du läker igen våra svaga   kroppar

  torkar tårar lugnar svåra plågor

 och tystar oro den goda människans upprör

Översättning A L   efter   K  Norwid

 

 

  




Övriga genrer (Översättning) av alicja lappalainen VIP
Läst 273 gånger
Publicerad 2018-05-22 11:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP