Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen är värd en narcissist

Narcissisten kan högtljutt påstå att han ser andra
Att empati tillhör det dagliga brödet

Vad en narcissist inte kan förstå
Är att en narcissist äger inte dessa förmågor
Han livnär sig, sitt jag
På andra

Ber om empati, förståelse, uppvaktning
När behovet så skriker
Men i det sociala samspelet
Förstår han inte reglerna
Har han fått sitt krås
Mättat sig, sitt ego
Stänger han dörren
Ömsesidighet
Kurage
Ignoreras helt

Vad andra har gjort
Innebär väl inte att jag behöver
Övertygar han sin snedvridna
Självbild som är en narcissists signum

Vad han inte kommer undan
Är tiden
Och med den ensamheten
När egot inte finner några krås
kommer han att slåss
Mot ensamheten
Likt en människa som drunknar.




Fri vers av Mfredrik VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-29 06:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mfredrik
Mfredrik VIP