Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LSS. Frihet. Överlevnad. Jämlikhet. Nedmonteringen krossar samhällets mest utsatta.


Systematisk dödsmaskin

Välfärd. Trygghet. Rättvisa. Jämlikhet.
Alla ska med.
Storebror vet bäst. Storebror tar hand om dig. Lita på storebror.
Folkvalda. Förtroende. Löften.
Sluta tänka själv. Skolas in i systemet.
Vaggas in i trygghet i storebrors famn. Storebror ser dig. Ser dig för din skull.
Lägg ingen energi på att söka fakta, storebror ger dem till dig. Storebror bryr sig. Du behöver inte kunna något som storebror inte lär dig.

Något går fel. Det gör ont. Du fungerar inte. Oro.
Var inte rädd, storebror tar hand om dig.
Tick tack. Tick tack. Tick tack.
Sekunder. Minuter. Timmar. Dagar. Veckor. Månader. År.
Vart tog storebror vägen?
Ensam. Övergiven. Rädd.
Leta efter storebror. Storebror har lovat att ta hand om dig.
Rättvisa. Jämlikhet. Trygghet.

BANG! BANG! BANG!
Dörrar smälls igen. Delar av ditt liv befinner sig bakom lås. Du ser storebror. Men du finns inte längre.
Statistik. Kostnad. Prioritera.
Du är en siffra.
Kränkningar. Hot. Socialt accepterad brottslighet.
Lär dig att leva med det eller dö. Det senare alternativet är önskvärt att du väljer. Om du har tur och får välja.

Hopp. Rädsla. Hopp. Rädsla.
Det dödar lika effektivt som gift.
Fråga inte. Kräv inte. Storebror straffar dem som inte ska synas.
Oskyldig. Laglydig. Ärlig.
Du är en lögnare och en brottsling.
Censur. Övergrepp. Rättslös. Agenda.
Alla blundar. Tystnaden ekar bland rösterna.
Självklart finns det skyddsnät för alla, men tyvärr faller du utanför.
Fler och fler faller. De göms för att dö i hemlighet.
Överallt står lögnen. Den som den stora massan vill se.
Ett bättre Sverige. För alla.




Fri vers av Mimzet
Läst 294 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-05-30 00:17



Bookmark and Share


  Vanja-Kristina Morgell
Plågsam dikt. Du formulerar känslan så exakt!
2018-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Mimzet