Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hemlighet Henry har, är troligen att han inte bär på någon. Det vore ju bra tungt. Ett problem med hemligheter, är vem som skall kunna avgöra vilka 'sanningar' som är möjliga eller omöjliga att avslöja. Provar du dig fram ibland?


Henry har en hemlighet





Problemet med hemligheter brukar vara att de bör förbli hemliga. Som var att hitta bär, var platsen finns för det där som, om 'det kommer ut', om så bara till en enda utomstående, det inte är en hemlighet längre. Det problemet har inte Henry. Han har inga hemligheter, vad han kommer ihåg. Det kan ha sina orsaker. Eller inte.

En del människor bär sina hemligheter som en tung ryggsäck. Som en lögn eller flera, att leva med eller se sig tvingas leva med. Även om en vän eller en själv bär på en hemlighet. Den kan kännas tung så länge hemligheten inte är berättad om. Det går att prova om den som saken hålls hemlig för, betraktar det som en stor sak eller ej.

Ibland kan en nära vän tänkas bli sårad av den, om hemligheten hölls hemlig just för Henry. Men ofta nog, bara Henry får veta om hemligheten, kan ta ställning till den och får en chans att anpassa sig till läget. Henry kanske ser det som just en sak att förhålla sig till. Snarare än något som skall få göra slut på en möjlig vänskap.

Precis som i familjer ibland, medlemmar i eller av den, har hemligheter för varandra. Det påverkar förhållandet dem emellan. Så är det ofta mer en fråga om anpassning att få veta vad en hemlighet består i, än att det skulle 'för all framtid' kunna förstöra känslan av att vara just 'familj', familjär eller just vän med.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-04 13:38



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Jag försöker ha vissa tilldragelser hemliga. För Henrys kusin mår så dåligt om jag har hemliga tilldragelser i min besittning. Jag brukar säga att Henrys bror har lånat vissa hemliga tilldragelser och haft sönder dem. Då mår Henrys kusin bättre och det kan jag väl unna honom särskilt då jag får ha min hemliga tilldragelser i fred. Visserligen brukar Henrys bror höra av sig och undra vad fan jag håller på med, men han bor lång bort och då gör det inte så mycket. Henrys bror kan bevara en hemlis eller så är Henrys kusin rädd för Henrys bror och då gör det inget att någon har hemliga tilldragelser. Vad dessa hemliga tilldragelser är, är just inget att än en hemlig tilldragelse och bör så vara.
2018-06-04
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP