Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har vissa egenheter, en text. Där går att ha med något, men inte allt. Det går förstås att skriva den och sedan vänta 'i evighet' med att publicera den eller inte alls. Kanske berätta om den för någon och om du gör det tillräckligt ofta


Problem med rullgardin





Problemet med rullgardiner
kan vara att
de inte är

persienner. De går
inte att vinkla,
allt efter behag

och de måste
antingen utgöra mellanting
eller inte, skugga

helt, delvis eller
inte alls. En
persienn däremot, går

som sagt att
vinkla, nedrullad eller
ej, går den

lätt att genomskåda.
Samtidigt påminner den
om rullgardinen, genom

att den går
att fälla, rulla
och hissa upp.

Så om valet
står mellan att
ha det ena,

det andra eller
inte alls, går
beslutet vid tvekan

mellan. Kanske att
jag skulle, ändå?
Nu eller nästa

sommar, ändå uppehåll.
Som mellan sol
vid även nederbörd.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 578 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-06 10:14



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Ambivalent som en är så införskaffar jag plisségardin
2018-06-07

  ULJO
Vi står alltid inför val här il ivet. Det är väl det som är männsiakns dilemma. Vare sig det gäller rullgardiner eller annat. Tveklöst en eftertänksam text.
2018-06-06

  lodjuret/seglare VIP
Okej, jag medger väl att det inte handlar främst om rullgardiner eller ens persienner. Men tacksamt går de att stå för olikheter i människornas handlingar och hjärtan...
2018-06-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP