Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
piontid i min trädgård


I juniljuset


Likt pionerna
befinner jag mig
i ständig rörelse
ändrar form
och skepnad
för att till slut
stå inför
den slutliga förvandlingen

I juniljuset
hämtar jag mod
och styrka
för här finns varken början
eller slut




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-06-06 17:55



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Din dikt är bara så livgivande:

"I juniljuset
hämtar jag mod
och styrka
för här finns varken början
eller slut"

Orden värmer mig i hösten.
2018-09-01

  aol
Underbart vackert vaggar din dikt så mjukt i det milda juniljuset.
2018-07-07

  Bo Himmelsbåge
Vacker bild av din tidlösa trädgård, där ljusets skepnader ständigt ändrar sin sköna form och färg...!

Just så... a och o... början och slutet...
ljuset är som som åttan... det finns ingen början och inget slut...
en Evighetssymbol...!

Sparas!
2018-06-21

  Lars Hedlin
Väldigt vackert :)
2018-06-11

  anits VIP
Så fint och berörande skaldat!
2018-06-09

  Anya VIP
Åhh så vackert. Fin jämförelse med pionen som du fångat så fint på bild.

Tycker väldigt mycket om slutstrofen. Jaa i juniljuset finns varken början eller slut. Så träffande. Sparas!
2018-06-08

  Chawa VIP
Oändlighetsljuv är ordet som kommer till mig när jag läser denna vilsamma dikt. Ordet ”juniljus” och slutordens förlösande klang förenas mycket fint och andas förtröstan för varje liten blomma (kropp) i livets föränderliga trädgård. Underbara pioner inramar din mycket tänkvärda och ljusbärande dikt!
2018-06-07

  Monika A Mirsch VIP
Juniljuset - utan början, utan slut - underbart formulerade tankar i en 'ljusets dikt'!
2018-06-07

  ULJO
Fint
2018-06-06

  Marita Ohlquist VIP
Underbart avslut på en bra och tankeväckande text
Alla är vi blommor i livets trädgård.
2018-06-06

  Bibbi VIP
Så fint beskrivet.
2018-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP