Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rasism

Hudfärg är lätt att se. Det är också lätt att känna sig utpekad för sin hudfärg. I Japan är vi gajing, i Sydamerika pekas vi ut som blancho, och i Thailand är vi farang. Japanen ser verkligen ner på gajing, vilket man kanske har svårt att förstå bakom det artiga välkomnandet.
Visst finns det rasism i Sverige, men det finns en annan sida som inte kommer fram och det är de människor som har problem med sig själva och som vill ha en syndabock för sina egna tillkortakommanden. Det kan knappast kallas rasism.




Prosa av Gunnar Barkenhammar
Läst 170 gånger
Publicerad 2018-06-22 13:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar