Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lägg ner polismyndigheten

När det gäller tryggheten på gator och torg tycks polisen sakna resurser.
Det får inte vara så att människor inte känner sig trygga i Malmö. Särskilt inte människor med avvikande klädsel eller hudfärg.
Men. När två bokstavsfalanger pucklar på varandra tycks resurserna vara obegränsade. Liksom när en lite grupp fotbollshuliganer skall ledsagas från Malmö C till Malmö Stadion. Då beledsagas kanske 50 huliganer av 6 ridande poliser, fem MC-poliser, fyra vanliga polisbilar och två piketer, och 10 gående poliser. Är det detta vi skall ha våra polisresurser till??
Det är dags för justitiedepartementet att lägga ner polismyndigheten, som sover sin törnrosasömn i kaffedrickarkultur och ärendenedläggarkultur.
Riv ner rucklet och bygg en ny, modern myndighet.




Prosa av Gunnar Barkenhammar
Läst 239 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-22 16:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar