Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2019 Plattformen "Nu folket!"

Den radikala europeiska vänster är organiserad under valet till Europaparlamentet i 2019
Plattformen "Nu folket!", Inrättades i april av tre radikala europeiska vänsterpartier, Frankrike Unsupported (La France Insoumise, Frankrike), Podemos (Spanien) och Block de Izquerda (Portugal) onsdag med tre andra formationer från Finland , Danmark och Sverige i fullstarten till valet till Europaparlamentet år 2019
Platformen, förenad med Röda Gröna Alliansen i Danmark, Vänsterpartiet och Finlands Vänster Allians, syftar till att ge ett "verkligt alternativ" till det kommande valet i Europa.

Tillsammans vill vi, de progressiva krafterna, ha ett nytt projekt för de europeiska folken, säger den gemensamma förklaringen på en presskonferens i Bryssel.
Formationer säger att de motsätter sig "åtstramningspolitik", som inte löste några av de strukturproblem som ansvarar för finanskrisen 2008 och hävdar att andra europeiska regler som släpps ut genom dogmatiken av marknadsavreglering kommer att ställa reglerna för mänskliga och planeten före ".

• "Det är dags att sluta de antidemokratiska europeiska fördragen" och "att bygga en ny ordning som avvisar tvångsstramning och främjande av social och finansiell dumpning", tillägger de undertecknade som förespråkar en "grundläggande förändring".
Programmet "kampen mot social dumpning och säkrade sociala rättigheter", "finanspolitiken och ett rättvist finansiellt system", "klimatförändringar och miljöhållbarhet", "jämställdhet och kvinnors rättigheter" ingår i programmet.
Undertecknarna avvisar frihandelsavtal, motsätter sig "militarisering av Europeiska unionen" och förklarar sin "fasta avsikt att lämna Nato," sade Frankrikes ledare Jean-Luc Mélenchon för AFP.
De sex formationerna är engagerade i att arbeta tillsammans och kommer att kampa i Europeiska unionen om dessa teman.

 

 

 

 




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-27 23:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP