Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läste en dödsannons

Ibland undrar jag om vi vet mer än vi tror att vi vet.
Som tidigt i morse, en tanke dök upp i mitt huvud,
hur blev livet för det där paret?
De som fick ett barn sent i livet.
De måste ju vara pensionärer nu?
Är hon gråhårig, som jag är, hon som hade så mörkt hår som ung.

Jag går ut och hämtar dagens tidning, slår upp den på måfå, hamnar på familjesidan.
Det första mina ögon faller på är en dödsannons,
kvinnan det gäller, är kvinnan i paret jag tänkte på innan i morse.

Det står en underbar dikt i annonsen.
Hon var en älskad människa.
Det känns gott att veta.

Men varför tänkte jag på dem?
Och varför just idag?




Prosa (Kortnovell) av Cikoria Blå VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-28 11:29



Bookmark and Share


  HenrysDotter
Visst är det underligt ibland...
2018-06-28

  Öknens Ros VIP
tankar tar sina outgrundliga vägar.
2018-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP