Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2016-12-27 kl 19:14


då är det vår


jag längtar efter havets doft och vårens ljusa färger
det är den tiden när natt- och morgonfönster står öppna
mot fåglars och vindens ivriga röster
det är den tid då alla skuggor flyr
och alla spindelväv brister
det är vinterns frusna drömmar som tinar
det är den tid då droppar faller
över den törstande jorden
som länge ropat efter vatten
det gror och spirar över markens hedar
det blommar bland trädens nakna grenar
överallt sjuder livet som av feber
vårystra moln över himlen flyger och far
hela naturen skälver av födelsens lycka

i glädje över att hela livet få smycka

Då är det vår




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 421 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-12 21:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP