Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klasskampen

Det är nå’t galet
Med kapitalet
Nu socialismen
Tar kapitalismen
I kedja utan slut
Den har ett stup på lut

Vi sänker pampen
Vi vinner kampen
Nu hand i hand
Med starka band
Ta inte skylten
Sänk inte farten

Vi reagerar
När de regerar
Med terror och tortyr
Det är så att man spyr
På vem kan vi rösta
Som ger det bästa
Som tar från rika
Och sedan delar lika

Ge fan i min sång
Den är inte din sång
Vi söker fronter
I horisonter
Vi aldrig skådat
Än mindre vatt
Om Guatemala
Vi skvala skvala

Han kryper naken
Om staken och baken
Nu genom staden
För han är en glad en
Om kommunismen
Och populismen
Han rimmar rader
Så du får spader

En skadad kråka
Som helst vill tråka
Här rummen röda
De helst skall glöda
Av patos flöda
Ikon pyramidal
Allt annat är förtal
En narr i kåpa
Med egen såpa







Bunden vers (Rim) av Gunnar Barkenhammar
Läst 220 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-13 11:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar