Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiggarens visa

På gatan jag satt
tiggde mig fram
ett eländigt liv

En skärv då och då
ett leende i bland
men mest likgiltighet

Jag satt där i ur och skur
kokhett ibland
iskallt ibland

Ett liv bland många liv
som har det som jag
ett elände en sorg var dag

Jag är spårlöst försvunnen
saknad av ingen
borta med en vindpust
till ingenstans

Minnet av mig blev kort
ingen bryr sig om en sådan
som min sort






Bunden vers (Annat versmått) av Kungskobran VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-07-24 16:13



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Tiggerskan här har en man som har en bil och en bostad
2018-07-24

    Jag är fan större än Sartre VIP
Tiggaren vid affären där jag bor babblar i mobiltelefon hela tiden, så den människan är inte helt enkelt att bry sig om.
2018-07-24

    Sefarge VIP
Att tigga är som att
kissa i byxan.
Värmer bara en kort
stund. Sedan får man
Börja om. Men bättre
än ingenting?
2018-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP