Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En dikt som behövdes när kärleken tog slut


Mosaik hjärtat

Mosaik hjärtat

Den funna insikten
väcker sömnhärskaren
krossar keramikhjärtat,
vårt skötebarn
i tusentals skärvor
som orsakar massiva
invärtes blödningar…

Jag frigör mig från den olyckliga äkta kärleken
Gröper ur den 3 kg tunga jordklumpen
som hade sitt säte i solarplexus
Krossar den med en slägga
i ett enda kraftfullt slag
Lägger utvalda bitar i en mortel
maler ner, pulveriserar

Blandar pulvret med
2 dl kylskåpskalla tårar
en skvätt unket, för länge sedan härsket kysselixir

Med den släta fogmassan
pusslar jag ihop de tusentals skärvorna
till ett vackert minneshjärta i mosaik








Prosa av Snezana Lindskog
Läst 474 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-26 12:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Snezana Lindskog
Snezana Lindskog