Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KALKYLEN



hur ofta händer det överraskande
det vi inte räknat med i kalkylen
den budgeterade tiden vi har varje dag?

de dagliga plikterna arbetsdagen
mellan 8-16 och plötsligt då arbetskompisen
på dagiset måste släppa händerna där hon står
för åka hem med flygbåt och pass
det är då vi som arbetar över får kavla upp ärmarna
ännu högre
och håller tummarna
allt går riktigt bra

visst är det just så kryddan i tillvaron
är alla de överraskande stunder
då livet inte går mellan A och B


och klockans spindelben går alldeles för fort
när spänningen stiger






Fri vers (Fri form) av morgonstjärna VIP
Läst 311 gånger
Publicerad 2018-07-26 14:48



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
som kronan på verket låg på operationsbordet i december.
2023-03-12

  morgonstjärna VIP
2018 var hektiskt år
2021-10-13
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP