Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ÖN



immigranterna har lämnat bakom sig
okunnigheten
skräcken i dag civilisationens kännetecken
när de gick in i kunskapens mörker
och såg landskapet
där alla utsatta drunknar
bland Avalons dimmor, dock inte
ett fantasy landskap med heroiska hjältar
kämparna mot mörkret


nej en skog tätare än dimmor, tätare än hud
ett samhälle klätt i arktiska kappor
utan mat och värmande eld
vad är det för värld vi fått i dag
då många slår små?


Sväljer vi lögn och förtal
när de dansar som Askungen på bal
eller Fred Astaire över tiljorna
då gör vi en mesallians
när de bjuder upp till dans

vem gör den största vinsten
om inte ära och makt
som med lögn och förtal slutit en pakt
för att få en förkrossande makt
om vi dansar över tiljorna

då är det slut med de fria viljorna




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 339 gånger
Publicerad 2018-07-26 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP