Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nattpass på bruket


Nattpass

Sitter i mitt kontrollrum
Som vanligt är det för lugnt
Bildskärmarna lyser upp nattens mörker
Banden rullar in enligt körplanens mönster
Ibland så kan det kännas tungt
Inte kan man få sova ens en blund
Bruket är en frizon ifrån sömnen
Brukar koffein i kopiösa mängder
Kollegan hade lämnat kvar ett par wienerlängder
Kollar på dem, tar ett i min hand och öppnar min mun
Känner krämen ifrån gulan emot tungan så mums
Kollar på lite youtube för att fördriva tiden för en stund
Sällan som jag kollar vad som händer
Sedan bruket automatiserade processen
Skiftet börjar gå mot sitt slut
Ser fram emot en till dag i mitt 5skiftshamsterhjul




Fri vers (Fri form) av Lappensvisdom
Läst 152 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-08-01 03:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lappensvisdom