Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lust på rutin?

Länge levde lusten.

Men långsamt blev den
till slentri ...
nej aldrig någonsin
slentrian,
mer till... en rutin.

En invand rutin
som ingen av dem ville
vara utan,
ungefär som gröten
till frukosten.

En onsdagsrutin
när Angelika och Anton
hämtades av farfar för att
delta i fotbollsträningen.

(Farfar begrep nog...)


Åren gick.
Plötsligt var barnen vuxna och utflugna.

Då stod de där en kväll i hallen,
hade beställt bord
på restaurang,
de hade något att fira,
28 år sedan de blev ett par.

Han i finaste, gröna skjortan,
den stramade något över magen,
men färgen fångade upp och
förstärkte ögonens gröna stänk.

Hon hade sminkat sig lite,
turkos ögonskugga och brunsvart mascara,
valhänt och ovant ditsatt.

Klänningen var ny och
inte helt perfekt,
för mycket mönstrad
för att hon skulle trivas
riktigt bra i den.
Hon kände sig fin och glad ändå.

Då, där i hallen, fick de syn på
varandra igen.
Så vackra vi är, sa de
när de
råkade titta
i den stora spegeln.


"Vi stannar hemma", sa de med en mun.

De avbeställde bordet, skyllde på magsjuka.

Många timmar senare
satt de i sitt kök, rosiga och lyckliga
och åt pulverpotatismos och fiskpinnar.
Det godaste de ätit på åratal.

De skålade för sin kärlek:
Länge leve lusten!





Prosa (Kortnovell) av Cikoria Blå VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-04 22:52



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Den finns där, lusten, det gäller bara att locka fram den.
2018-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP