Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


de lyckliga stunderna




Jag vill tro på ett samhälle
som bryr sig andra
vi går alla på en strimma av ljus

och att då se ett samhälle som vänder sig bort
från de som hungra och törsta
efter rättvisa

det är både krans och kista !



FÖRUNDRAD

vem krediterar alla utsatta
för alla timmar, dagar och år
av ångest, oro och tårar
som orsakats av de skuldsatta
som viftar med frisedeln

då Kronofogden står vid dörren?




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-08-09 23:18



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
enligt den lättare inga prövningar livet på ett bananskal ett frö som inte fått komma i varken knopp eller blomning.


2018-08-09

    Ordkonstnär
Ingen ser våndor från andra på avstånd. Livet serverar de flesta, plågor. Nästintill naturlag. Tanken har slagit mig vilken egocentrisk kraft det innebär av att inte förstå generatior innan. Smärta kan inte värderas, däremot erkännas.

Tänkvärd text som drar mig som läsare mot ovanstående funderingar. Hur mycket tyngd bär livet bredvid det lättare?
2018-08-09
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP