Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Soloway "Autumn lady"© Text : Sten Wiking


BILD OCH TEXT KOMPOSITION ( FOTNOT PÅ "THE AUTUMN LEAVES")

Kompositionen bild och text
är inte beroende av varandra,
där de är inkompatibla.

Den kompatibla versionen
däremot i vars analoga
identitet bildillustrationen
avger ett visuellt intryck som
återfinns i textens verbala
avtryck,
medger därtill det fullkomliga
helhetsintrycket,
som det visuella och det ver-
bala är oskiljaktiga,
i dess interaktion.

En bildillustration kan mao
vara det andra ögat,
(eller tredje)
hur utförlig och fulländad
en text än är,
och omvänt.

I särskilda fall blir det till vad
läsarens och iakttagarens
fantasi föreställer sig,
vilket kanske inte alltid överens-
stämmer med upphovsmannens.

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 356 gånger
Publicerad 2018-09-17 19:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP