Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad dagen är

...den låter sig inte visas

jag är inte nog

jag är inte tillräcklig

eller mer

jag är inte så...som jag skall vara

Så som ”du önskar” att jag skall vara

kanske så som du vill att jag skall vara

...fast du säger att jag är perfekt så som jag är

Jag bara vet. Alltid en nollpunkt. Du vågar inte.

Var det så? Är det så?

Skall man vara foglig som en docka

Om inte, vad är det då? 

Jag är inte gjord för att passa in

Jag är gjord för att vara den jag är 

med brister kunskaper och begåvningar

Skratta, sjunga leva och vara lycklig

Du skall veta en sak, jag ÄR.

Förminska mig inte. Jag ÄR.

O Struktururerat strukturerad, melodi organiserad i kaos.

Mina böcker är i bokstavsordning och färgskala

ja till och med storlek och kategori. 

Ena bestick lådan är perfekt andra ett krig, den är trasig men håller ihop  liksom jag

den innehåller det som behövs för att serva en familj och vänner men vinn är den

Du får gärna laga den om du har lust, limma ihop den tills det kommer en ny låda. 

hälften av alla kompositioner är huller om buller

andra är i plastfickor med original och kopia, tusentals. 

Vad sade du?

 -Rörigt i mitt inre men alltid glad!?

Visst, håller med,  försök vara jag en dag. Jag är långt ifrån perfekt. Men jag fogar mig, anpassar mig efter väder och vind, precis som min knarrande list

Sluta kasta tärning, jag ÄR

sluta ombestämma dina drag, sluta lek för din egen vinnings skull

Jag undrar, funderar på när visaren skall brinna

Påsatt av tiden, mig eller dig

vilket fall gör det ont

...för ont för att ta emot.

 

jag vill bara älska

 




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-21 12:10



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Ett manifest över att vara människa
ett brandtal för det humanistiska och mänskliga. Du klär av och blottlägger. Du bryter ned alla föreställningar. Alla fördomar och alla våra uppfattningar. Visar på att bara få vara människa.
Allt vad det innebär i en tid av motsättningar. konflikter och oro.

En text som gör mig glad och hoppfull. Vackert Songbird

/Lars

2018-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP