Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
©Ingår i "Litterära brottstycken" av Sten Wiking


DROTTNINGENS RING

Maria Antonia Josepha Johanna
Von Habsburg-Lothringen af
Österrike ( Marie Antoinette)
1755-1793,
har inför världen gjort sig känd
som en av världshistoriens
slösaktigaste drottningar,
vilken parasiterade på de redan
besuttnas bekostnad,
utan något tecken
på samvetsgrann empati.

Det kan vara bekvämt leva
på andra men mer vill ha mer
tills naturen säger ifrån,
och hon fick betala med sitt liv
under schavotten.

Det enda av värde hon hade kvar
och som hon bar vid avrättningen
var en ring hon fått från sin
svenska kärlek A V Fersen,
som låtit ingravera " Tutto a te mi
guida" (Allt leder mig till dig)

Om han kunde anat att
det inkluderade döden,
skulle ingraveringen kanske
blivit annorlunda.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 305 gånger
Publicerad 2018-08-23 11:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP