Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
@Ingår i "Politiska mord"av Sten Wiking Illustration :Mata Hari in Dance of the seven veills (1906) ©Walery/Hulton archive/getty images.


DEN DANSANDE DUBBELAGENTEN

Margaretha Geertruida Zelle ( Mata hari )
1876-1917.
Denna holländska dansös,demimond
och dubbelspion
som kurtiserade både tyska
som franska politiker med sin förföriska
danskonst,sägs också förorsakat att
tusentals män miste livet
under 1:a världskriget.

Med exotisk dans kan tydligen de mest
fanatiska politiker och hjärntvättade
soldater blidkas,och man kan därtill bli
avrättad för spioneri,
utan faktiskt underlag,
där allt fått sin näring fr rykten,förtal
och missförstånd.
I krig och kärlek är allt möjligt.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 371 gånger
Publicerad 2018-08-26 10:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP