Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Viskningar från Savolax

Denna skog. Dessa granar.
En del av mitt svedjefinska hjärta.
Mitt blodomlopp
har sammanvävts med dess rotsystem.
I vindens spel med stolta lövkronor
viskar röster från det förflutna.
Dessa strävsamma skogsfinnar
som bröt marken här.
Snart är skogen borta,
skövlad av skogsbolaget.
Var hör jag dem då?
Viskningarna från Savolax.




Fri vers av Elinor Sörensson VIP
Läst 526 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-08-26 17:41



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Då har du all anledning att besöka oss
här i Tornion laaksossa.
2020-05-25

  Jo.Nilssn
Jag har också skogsfinnar från Savolax i mitt släktträd. Fint skrivet!
2020-02-03

  HelenaW
Härstammar också från svedjefinnar som kom från Savolax.. Vemodig men vacker dikt.
2018-12-20

    Sefarge VIP
Utsirat
Utsökt
Skrivet


2018-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP