Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÅLLA KÄFTEN

Det är bara oengagerade människor som håller käften
Och dom som höjer rösten får ta skit
Rädslan förtrycker rätten
att bibehålla yttrandefriheten
Den självutnämnda martyren
Spelar på känslor och förvränger
Rider på sympatisörens arbete och slit
Det är det som kallas att vara en parasit

Det är bara oengagerade människor som håller käften
Och dom som höjer rösten får ta skit
Tysta är dom där fåren, allt för att slippa ta kritik
Sanningen skyms i rökridå av vältalad retorik
Det är dragen på schackbrädan, det är ren taktik

Det är bara oengagerade människor som håller käften
Och dom som höjer rösten får ta skit
Dom som ifrågasätter auktoriteten
Kommer alltid ses som ett hot
Inmålad i hörnet, när sanningen ska ut
Testas lojaliteten,
i en krissituation
Anklagelser haglar men saknar substans
Orden som talas luktar efterkonstruktion
En upprepning i historien, fött ur nonchalans
Det är när ledarskapet veknar som det skapas obalans
Aldrig har den som håller på integriteten,
något vidare svårt val
Hellre förlora populariteten,
än att svälja ett förtal

Det är bara oengagerade människor som håller käften
Och dom som höjer rösten får ta skit
Den som aldrig väljer sida
Den som förblir neutral
Den som talar med kluven tunga
Får förr eller senare hålla i sitt eget minnestal
Det är skönare vara fylld med kämparglöd, fana sin väg mot rättvisa
Än att förgås i sitt eget samvetskval
Det är stoltare att falla i striden och slagits för sina ideal
Än att vinna kriget och förlorat all moral




Bunden vers (Rim) av Wikenskiöld
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-01 11:16



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Eftersom du talar om att "Hålla käften" och att det bara är oengagerade människor som gör det, gissar jag att du inte tillhör dem. Var står du då. Det är väl inget att hålla käften om.

Varför börjar du varje mening med stor bokstav. Det blir hackigt och besvärligt att läsa. Skriv på du bara, som en vanlig prosatext.
2018-09-01

    ej medlem längre
Oja, gillar jag detta. (retorisk) JA!!!

Den kollektiva trädgården - full av små tomtar, de äter gröt och gömmer sig.
2018-09-01

  Fulbergarn
man får försöka stå på sig, att göra tvärt om har aldrig lönat sig för mig

Texten tål att läsas fler gånger


2018-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Wikenskiöld
Wikenskiöld