Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hösten är beredd på våren.

Och så, dag för dag, kommer sommaren till ett slut från att sova i höstacken,

Det finns så många träd, gräs med massor av blommor, som du ser med dina ögon. Det skulle till och med säga ett fall med vårfjäder,
bildlig i min fantasi,
för idag såg jag den första maskrosen år 2018 i ett smilgatan le mot alla som gillar mig tog tag på sommarvandringen på slätten tills gräset var avskuren av de kriminella fotspåren som har investerat kraftiga pengar för att förvandla den gröna norr till sandig öken.
Det är därför jag kommer att rösta för regeringen bara för att maskros som log vänlig till mig idag, så lite klen, men hon stod för att säga en svala gör inte en sommar, men det lyckades och jag hade ljusare dag 1 september.
Jag minns årligen för barndomen. Jag älskar att leka med vår katt, Motu, som växte upp och liknar nu med min katt jag har idag.

Det är inte litet när jag tog hem hem. Se hur många stygga killar de kan göra: de kommer in i träden efter lilla sparrowvalpar. Han och kaninvandraren kom in i huset och åt all mjölkkräm i det stora rummet. Stor tjuv!
I skogen gillar jag att gå, men bara med min hund, för jag är rädd för vildsvin eller björn. Alla barn i dalen kallar mig, men jag kommer bara till dem när de fångar fisk i strömmen. Om de vill leka med mig, klättra upp till vår frodiga sluttning.
Åh, vad mina fötter sårade när de tog mig långt till fårfältet. Jag skulle inte gå en andra gång än att cykla.
Kom igen, jag berättar när det gäller morföräldrar. Jag gillade mest att äta kakor gjorda av min mormor på hällen, med mjölk och honung. Vilken bra morförälder hade på sommar!




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 147 gånger
Publicerad 2018-09-01 20:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP