Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är lyckan

Söker efter lyckan vad finns den
gömd bakom stenar i skogen
eller bara runt hörnet

Jag letar och letar
frågar mig fram
får många svar

En del säger kärleken
en del frid i själen
en del att den inte finns

Jag sätter mig ner
skriver denna dikt
har det gett mig insikt

Tror inte det
lyckan är inte permanent
den måste förnyas gång på gång

Jag strävar vidare
i denna min stund på jorden






Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-09-05 18:03



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Lyckan är inre sinnesfrid kryddat med stunder av lycka av olika goda gärningar av givande och tagande.
2018-09-06

    ej medlem längre
Att gå omkring och vänta på att Lyckan ska drabba en, är en labyrint utan belöning.
Att däremot hitta på sätt att GE någon annan Lycka, typ spontan blombuketter, ringa tappade vänner, donera kläder man inte behöver....etc, det studsar tillbaka till en själv i form av det där uppriktiga leendet som tack och DÅ mår man ju SÅ bra
2018-09-06

  Fulbergarn
Tror du har rätt!
Plommonen är goda nu i höst -
en lycka som förnyas varje år


2018-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP