Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Natt av Alicja Lappalainen


Ode till hösten

När vinden tjuter och regnet öser ner
vill jag ha mer.
Njuter av naturens magi
det vackra vädret struntar jag i

Poesin skriver jag som bäst
när vädret är som värst
när fönstren skallrar i vinden
i oktober nattens raseri

Då flödar tanken fri
formar skön poesi
flöde av ord
med underfundiga meningar i

På sommaren är jag lat och loj
det finns så mycket annat som är skoj
Nej skål för hösten med sin magi
de andra årstiderna struntar jag i





Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-09-07 08:29



Bookmark and Share


  Margit Grell
En tid för tankar och själ.

2018-09-10

  Fulbergarn
Jaa! Jag hoppas på ett rejält oväder
ett riktigt fönster-skakarväder!

Sköna rim
2018-09-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som jag tror att många av oss känner igen sig i!
2018-09-07

  Öknens Ros VIP
kanske det är så, ju dystrare väder desto mer poesi skrives.
2018-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP