Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rösta rätt ? Valdag, funderingar.

"Rösta rätt".

Jag läser orden på ett ställe
på dessa s.k. sociala medier.

"Rösta rätt."

Jag inser att det är lönlöst att skriva något
som säger emot personen ifråga.

Denna person är så övertygad om
att hans "rösta rätt"är det som jag är
övertygad om är att "rösta fel."

Så jag skriver ingenting,
Jag håller tyst.

Sakliga samtal? Omöjligt.

Känslor, känslor, känslor.

Ord kan också vara att platta till.
Jag vill inte platta till.

Och jag, jag orkar inte bli utskälld och hånad.

Mina tankar om lika värde för alla
måste gälla även för de som tycker
precis tvärtemot vad jag tycker
om människors lika värde.

Mina tankar om lika värde måste gälla också mig själv.

Jag känner stor sorg i hjärtat, för oss, för landet, för världen.











Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-09-09 08:22



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Att inte låta de mörka krafterna tillåts styra, att våga tro på en bättre värld, att goda krafter styr.
2018-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP