Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


en julidag i somras


Tack än en gång Astrid!


Å, Nangilima!
Ja, Jonatan
ja, jag ser ljuset!
Jag ser ljuset!

Vi ser föreställningen
om Bröderna Lejonhjärta
på Astrid Lindgrens värld
med våra barnbarn.

Det är en varm sommardag
och vi är många
i olika generationer
som sitter tätt tillsammans
på våra bänkar.

Våran Astrid
ger oss ord och bilder
där våra föreställningar
om döden
och kampen mellan gott och ont
kan fördjupas
ge tröst
och hopp.

Tack än en gång Astrid!




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-09-12 10:33



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Hon blir aldrig omodern, våran Astrid...fint beskrivet...
2018-09-26

  Lars Hedlin
Vacker hyllning :)
2018-09-16

  Chawa VIP
En eloge till både dig och Astrid som genom era varma ord förmedlar ett så trösterikt förhållningssätt till döden! Fint att kunna samlas i olika åldrar och nära nära i insikternas förbund få så värdefulla nycklar att bära med sig på den fortsatta vandringsvägen. Inledningsdialogen i kursiv stil fångar mig - mycket snyggt!
2018-09-14

  Monika A Mirsch VIP
Goda ord i din djupa berättelse över dina generationer som tagit till sig om livets väsentligheter, de som Astrid så underbart väl beskriver
2018-09-14

  Anya VIP
Jaa hon är så bra. Hennes böcker går att läsa i många dimensioner.
Jag är så tveksam till filmen om henne. Den har fått så bra kritik men dottern tycker ju inte om att de gjort film om hennes mammas svåra tid.
2018-09-12

  Feliaxel VIP
Astrid var en klok kvinna
2018-09-12

  ULJO
Så mycket glädje. Så mycket att berätta. Astrid forever
2018-09-12

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk författare som berör olika åldrar!
2018-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP