Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den första höststormen kom i går

Den första höststormen kom i går
regnet stryker fram över vattnet
i horisontell riktning.
Kastvindarna bildar svarta stråk i vattnet
och masten i båten darrar i vindarna.
Jag kollar förtöjningarna.
Viken är skyddad för de flesta vindar
det känns bra.
Sätter mig i kajutan
tänker på de fantastiska upplevelser
hon , vår segelbåt, har givit oss.
Norges fantastiska fjordar och
hjälpsamma vänliga människor.
En vresig Nordsjö med vågor stora som hus
välkomnande människor på Orkeney
och Shetlandsöarna .
De slitna husen i Murmansk med
de fantastiskt gästfria människorna.
Karaffer med vodka på sjömanskrogen.
Bohusläns klippor och pittoreska
fiskelägen som luktar av hav fisk och tång.
Den Danska gemytligheten.
Ostkustens underbara skärgård
med 1000 tals öar.
Sagornas ö med Stora Karlsöns fågelberg
Gotska Sandöns karga vackra natur.
Den Fiska gästfriheten och bastubaden

Hon väntar på att få kasta loss igen
som ett levande väsen
som bär oss vart vi vill
med vindens hjälp därtill








Prosa (100-ordare) av Kungskobran VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-09-12 12:55



Bookmark and Share


  Palett
Intressant och härlig resebeskrivning i din fina text.
2018-09-12

  Marita Ohlquist VIP
Måste vara härligt att vara båtägare, tänker jag när jag läser din intressanta text!
2018-09-12

  Fulbergarn
ja det låter så härligt när man läser
2018-09-12

  Viksten
Tack för den fina resan
jag fick vara med på
2018-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP