Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammal repris


Matematikens poesi

Är du en etta eller nolla min vän
det beror de binära talsystemen
1an och 0an är våra viktigaste tal
utan dom har vi inget val
utan dom är det så
att vi inte denna sajten kan nå

Kvartilen sätter sitt tak
fram eller bak
runt medelvärdets sak

Axiomet har mist sin funktion
i fake news nya dimension
är 1+1=2 verkligen sant
måste till källan gå
men den tycks svår att nå

Kvadraten på kvadraten
rotar sig på tredje person
Ryms inom ramen
för trigrometisk funktion

Sin eller Cos
drar sin kos
mellan tangentens
nos
Var det katetern emot
eller tvärtemot

Har du deriverat ner dig igen lille vän
skynda dig hem till oändligheten
där asymptoten aldrig tar slut
och slutar sitt lut

Integralen förmår räkna ut
hur du sitter på huk
och ytan du tager
om du inte är alltför mager

Gaus kunde sin sak
fördelningen var inte rak
när kurvan går mot sin topp
finns det ännu hopp

Konstanten är bra att ha
när det inte går att förklara
Einstein tog den bort
när han gjorde sig bort

Den imaginära enheten är svår att förstå
den vill den lodräta linjen förmå
att minus blir plus
för att roten inte försmå
verkar konstigt ändå




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-09-13 21:19



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Ja, att 1+1=3 eller mera kan jag. Men matematikens mysterier har jag inte löst. Har en bok : "Sifferdjävulen", men vem kommer ihåg det nu?
2018-09-14

  Blomma-Stjärna VIP
rolig läsning även för en icke- integral-konstant- kunnig
2018-09-13

    ej medlem längre
En icke uträknad skribent, bravo upphöjt till två
2018-09-13

  Viksten
Briljant för en gammal
matematiker att läsa
Nästa steg: Formelpoesi
2018-09-13

  Fulbergarn
matematik på rim
håller poesin i trim
och går inte bort med vim
2018-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP