Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Himmel över Vättern - Gränna i somras


Livgivande

 

Det faller ett regn
livgivande
efter den långa torkan
och jag låter det skölja
över mitt ansikte

Det är tyst
förutom åskan som mullrar
på avstånd
bortom bergen

Vättern där nere
med ett skimrande täcke
och himlen tonad
i ljusblått och orange

Det är stilla och tryggt
när våra hjärtan
slår i takt

Vätan uppifrån
svalkar så skönt
när den ger oss livet
åter




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-09-19 11:53



Bookmark and Share


  Engel
Att vända ansiktet uppåt och vänta
Det är att ta in naturen
Och sig själv.
2018-09-28

  ResenärGenomLivet VIP
Mmm...vatten är verkligen livgivande...skönt när regnet kommer efter lång torka...
2018-09-26

  Anya VIP
Fint om regnet som kommer som en befriare.
2018-09-25

  Lars Hedlin
Så fint!
2018-09-22

  Monika A Mirsch VIP
'... det är stilla och tryggt ....'
tonen i din stämningsfulla dikt
är berusande,
smekande,
trösterik.
Njuter!
2018-09-22

  Chawa VIP
Mycket vackert gestaltat kring det förlösande som uppstår och den obeskrivliga tacksamhet vi kan känna över liv i frid!
2018-09-20

  Respons VIP
Sensuellt och fridfullt!
2018-09-19

  Fulbergarn
svalkan och regnet är så...

men mera regn

En skön och rofylld text
2018-09-19

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som förmedlar lugn och harmoni!
2018-09-19

  ULJO
Vättern en fantasiks sjö med fina omgivningar. Din text likaså. Jag har cyklat runt vättern några gånger. Så jag vet hur underbart vackert det är.
2018-09-19

  Maj-Lis VIP
Vackert
2018-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP