Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Samtal med en 5 åring

Han tar mig i handen
vi går längs gatan på väg hem från dagis
Han frågar,
morfar vad händer när man är död
Vad svarar man en 5 åring på det?
Man finns kvar i minnet på oss som lever
svarar jag.

Jag har aldrig träffat min farfar säger han,
han är död,
Ja han var ju död innan du föddes,
men du har ju din farmor säger jag,
och jag har min morfar och mormor
säger han glädjestrålande.

Vad finns hans gravsten?
Jag vet faktiskt inte säger jag,
du får fråga pappa.
Är det flera vid hans gravsten?
Det är bra med en kista när man begravs säger han
varför då frågar jag?
Då blir skelettet inte smutsigt.

Sedan plockar vi kastanjer
dom som inte öppnats är bäst
dom öppnar om man stampar på dom
I bland finns det två i samma skal
Morfar här fanns två stycken ropar
han glädjestrålande.

Vi fyller fickorna
Väl hemma räknar vi dom
han är duktig på att räkna
när vi kommer till tjugonio
säger han inte tjugotio,
Du är duktig på att räkna säger jag
och ger honom en kram
Det var 76 stycken




Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-09-22 10:35



Bookmark and Share


  Lindalou
Så fint skrivet. Ni befann er mitt i nuet och du fångade det så fint.
2018-09-24

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Fin samvaro med ditt barnbarn
Vi får vara tacksamma,vi som
har barnbarn.
Mina är över tjugo och samtals-
ämnena har förändrats men
jag gläds liksom du.
Glad höst! TBG.
2018-09-24

  Blomma-Stjärna VIP
Så fint du lyssnar och tar del i ditt barnbarns existentiella tankegångar - vackert nära marken - ni har det bra tillsammans!
2018-09-22

  Lars Hedlin
Riktigt fint!
2018-09-22

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text om ett barns tankar om livet och döden!
Ni har en fin relation, är tillsammans i både allvar och lek!
2018-09-22

  Alysse VIP
Helt underbar!


2018-09-22

  Öknens Ros VIP
Barn är både kloka och underfundiga.
2018-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP