Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tågminnen

Var god stäng dörrar och grindar
Den skrämmande öppna passagen mellan två vagnar i blåsten .
De veckade pappersmuggarna som gick att vika ut till papperstallrikar
Den skramlande vattenkaraffen med ljummet vatten och glaspropp.
Toaletten med hålet rätt ner i den förbirusande rälsen
Fönstren som öppnades och stängdes med läderremmar
Träbritsar i 3e klass
Kupéer med plysch klädda säten i 1a klass
Konduktören i sin uniform, små hårda biljetter som klipptes med tång
Stinsen som gav klar signal med sin spade och manövrerade spårväxlar och bommar med vev
Visselpipan som blåstes vid avgång
Järnvägsrälsens sövande dunkar




Prosa (100-ordare) av Kungskobran VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-09-24 11:05



Bookmark and Share


  Lindalou
Nyponstina? Fint om den gamla goda tiden.
2018-09-24

    Sefarge VIP
Den manuella tidsepoken
Mot den helautomatiskt
Digitala levnadsformen?
2018-09-24

    Max Poisé
Å då höll de tiden också!
2018-09-24

  Fulbergarn
Som från en gammal film
2018-09-24

  Viksten
Du växlar in på rätt spår här

2018-09-24

  Öknens Ros VIP
Those were the days...
2018-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP