Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slutet på allt

Vår sol år 4,6 miljarder år
den sväller långsamt.
Om 5 miljarder år
förbränner den allt på vår jord.
Den slocknar långsamt men lyser ändå i
12 miljarder år

Det finns en exoplanet för oss
tjugotusen ljusår bort
finns den ens kvar 
om den alls kan nås

Allt är borta av livets alla år
av vår civilisation finns inga spår
ingen kommer någonsin se dess vår
 
Det verkar så
efter vad vi kan förstå
att en dag tar allt slut ändå
i den enda värld vi kan nå

Allt är för evigt borta ur vår sfär
vår saga slut för alltid är
av stoft är du kommen
till stoft åter du är

Men det finns hopp ändå
att jorden liv kan få
när värmen från solen blir så
 att livet kan återgå

Darwin får en ny chans igen
med hopp för mänskligheten
hoppas det blir bättre denna gång
så vi kan leva och älska i ljuvlig sång 




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-25 18:42



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Klart att människan hittar en planet, precis som myrorna i år flyttade närmare vattnet i den långa torkan
2018-09-26

    ej medlem längre
Vår galax kommer krocka med en annan galax om ungefär 0,5 miljarder år.
2018-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP