Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


INNAN MÄNNISKAN

I begynnelsen voro allt lugnt.
Det rådde fullkomlig harmoni
mellan elementen.

Naturen tog hand om sig själv,
så som den är ämnad till.

Havet,
sjöarna och flodernas vatten
voro rena som bergsvattnet.

Himlen var klarblå och luften
ren.

Så förflöt det under miljoner år
när tiden inte räknades.

Tills människan kom och ställde
allt på ända,
med krig och miljöförstöring.

Hon uppfann därtill en Gud,
som gav fullkomligt fan i henne.

Det benämns med människans
mått mätt som "utveckling"

*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 205 gånger
Publicerad 2018-09-27 20:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP