Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Varför du alltid blir nödig, då det inte passar sig, tas upp i ett annat kapitel. Bilden, i brits på bättre, visar inte en slaf, men väl ett träd, om sporten företas utomhus, som en motsvarighet till sommartidens krans för idog frälsning.


Kapitel tre, något litet om kyssar




Var och en som någon gång befunnit sig i den
prekära situationen att stilla vänslas utan att
'ha någon precis koll', vet att förstå att även
om ni båda envisas med att inte vilja 'ta befälet'
och låtsas ha vetskap om vad ni sysslar med.

Det blir lätt löjligt om ni kivas även om den
saken. Ni kan som väl göra som i pjäsens akt ett,
scen två? Föreställa er vem som leder och vem
som följer i dansen. Jämlikhetstanken kan ni
alltid diskutera i soffan framför etsningar på

väggen sedan. ( i mitt fall hade jag i och för sig
inga etsningar, blott mera mina egna nyfikna
försök till skapande verkstad) vilket en smula
förvånade i en första vända o upptäckande.
'Det brukar lösa sig', är inte alltid ett praktiskt

råd, exempelvis i tidsnöd. Gång efter annan,
som det visat sig, rent vetenskapligt eller som
erfarenhetsmässigt, lämpar det sig inte alltid
med en 110-procentig lösning. Som en planerad
middag hemma, med utsökt mat och dryck i de

batteridrivna ljusens som blygsamma sken
(med tanke på brandfaran) som har en sorts
inbyggt flackande. Vilket får dig att tänka på
din älskling. Var där inte ett visst obestämt
flackande med blicken? Är det något fel med

den som softa och som böljande väl musiken
kanske? Våga bara ha mage att väl kritisera!
Förberedelserna tog allt mellan tjugo minuter
upp till en vecka. En smula som beroende av
omständigheterna. Kan vi återgå till? Låt oss

hoppa över beskrivningen av middagen och
komma fram till en mer väl tillbakalutad
anpassning av... Desserten? Även den väl
komponerad och försökt till att imponera
på den vilken en smula lagt manken till. Har

du lagt märke till hur olika kyssar kan vara?
Det har avhandlats om just sådana detaljer.
Någonting som skall skrivas om, bör helst
upplevas först? Verkligen? Där väl en del
människor behöver ett år minst för att alls

fatta något, klarar ett vant öga redan efter en
veckas funderande som över väl en timmas
erfarenheter bör kunna säga en. Om kyssar
alltså. Men snälla lilla vännen. Kan du släcka
lampan, e du rar. Nej, inte den. Den. Det

skulle sedan visa sig just vilken replik som
utgjorde startskottet för som tävlingen utan
stafettpinne men med oviss målgång. Så här
vill jag visa upp min senaste erövring. Mitt
nedlagda byte. Jägare och jagad. Uppjagad.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-15 18:05



Bookmark and Share


  filosofian
Åh vad fint skrivet. Fin att följa.
2019-01-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP