Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2018.10.12 Fredag. November är svårast.


Höstnatten

 

Den täta doften av nattläger, samlar sina krafter i vår inomhusvärld av idag. Mörkret trycker sitt vemod mot dörrarna ut, till ovisshet och umbäranden. Nu nalkas oss novembernatten med sin tröstlöshet, som sedan byts ut till ljus, sånger och gudomligt hopp. Och ensamheten ser ingen skillnad.

Jag trycker i min kammare där jag bunkrat med trygghet mot det oväntade. Jag är förberedd. Men nu kommer kriget – det ultimata – för att skärpa tårarna till vassa missiler, som ska undsätta drogmissbruket. Och hjärtan kallnar i förvirringens arkitektur. Så lägg en rejäl slant på höstvinterns eskapader i din fångenskap, då natten aldrig gör dig fri och skiljer oss från gemenskapen.

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-12 03:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Naturens rum i subjektets hjärta, mörkret lutar in trots skönheten som tycks omge Dig. Så är det för många men finns en gud så är hon de understas gud. Må ljuset skina över Dig en dag.
2018-10-13

    ej medlem längre
Du målar upp ett mörker jag så väl kan relatera till, när jag läser dina ord får jag en slags hemkänsla. Jag vill nästan stänga in mig i sovrummet och inte tända lampan förrän i April. Höstvintern är för mig en prövning och det är så jag väljer att läsa dina ord.
2018-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP