Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag dricker mitt kaffe och begrundar det underverk som har varit min vardag i så många år


Är grunden god?

Det gulbruna lövet släpper taget likt en övermogen tonåring som lämnar föräldrahemmet.

Eller är det trädet som släpper lövet fritt? eftersom att lövet verkar ha gjort sitt arbete färdigt som uppsamlare av energi till trädet.

Flyttar de övermogna tonåringarna ut för att föräldrarna ska få vila?

Trädet går in i en årstid av vila och återhämtning.

”Ull” Son till Siv, en reslig vacker karl som tar sig fram på snöskor, ett av hans attribut är skölden och ”Ull” är en mycket god bågskytt. Han sägs av Snorre vara en god hjälp i samband med envig.

Om snön lagt sig landar lövet mjukt och bildar små fräknar på den bleka hy Moder Jord nu har, likt fansen till det drogromantiska bandet ”Television”, om moder jord ännu inte slumrat in, och fortfarande kämpar för att inte somna under istäcket så förmultnar lövet näst intill i samma ögonblick det lägger sig som ett lock ovanpå maskens hål i gräsmattan.

Tonåringen lämnar sitt bo i tron att han är som den mytologiske ”Ull” stor - stark - ståtlig i eder & tvekamper.

Nybryggt morgonkaffe - köksradion skvalar - Tankarna maler likt kaffebönans öde.
Vi är således summan av alla de tankar som går genom våra huvuden varje dag.
Detta är inget som pågår tillfälligt över en natt eller en dag, detta kommer att pågå hela vår livstid.

Litenheten visar sig vara enorm! Lövet - Trädet -snöflingan - masken -
Ull - tonåringen - Gräset - jag - kaffebönan - himlen - universum.

Det blir kyligt nu - Är han redo? - Är jag redo? - Är grunden god?

I mitt inre och i hemlighet då ingen ser sänder jag att vaka över honom ”min budbärare”, när vi nu har nått det oundvikliga i våran relation, likt ”Ull” och hans son. Det som vi är ämnad för, att lämna hemmet och gå ut i det underverk som vyn ifrån köksfönstret bjuder på.
Målet är nått - Grunden är God - Allt känns rätt , men det gör ändå så ont.
Jag tänker på ”Siv” & jag tänker på ”Ull” Jag tänker på lövet & träden, jag tänker på snöflingan & på molnen och på universum, jag tänker på masken, jag dricker mitt kaffe och begrundar det underverk som har varit min vardag i så många år.

Jag ska utnyttja min egen kraft & Mina egna beslut ska styra min utveckling.
Jag ska göra något bra av min nya fas i livet.




Fri vers av Janne Pettersson MSP: Prod.
Läst 153 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-21 12:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bravo!Inger trygghet inför min resa med tonåringar..
2018-11-01

  Såhimlatröttpålivet
Åååå, vilken underbar text!
Fick tårar i ögonen!

Jag har en egen omnipotent tonåring, som är drygt en termin från att
”Kan själv”

Sen är det frågan om vad jag ska göra sen...
:-O
2018-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Janne Pettersson MSP: Prod.
Janne Pettersson MSP: Prod.