Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Naturens gång.


-Sabeln-

 

…Sabeln skarpt skär igenom luften - det tona, ljuda och vina likt en cirkelsåg.

 

Det ekar i ravinen när jag svingar mitt svärd i en mossig sten.

 

Ekot av värjans slag mot sten klingar bort och avtar som när klockorna i kyrktornet klämtat klart, samtidigt som värjan varsamt förs in i sin kringla.

 

Stenen eggen slöade till.

 

Pinglan låt mig bli vass igen.

 

Sabeln är gjord för att inte vara i jord.

 

Eggen slipas med sten & självförtroendet vässas för att häva tillbakagången.

 

Pinglan plinga - åter är jag där.

 

Ravinen och sabeln samarbetar skarp, tills naturenens lagar återtar sin makt över värjans utmattande stål.

 

Återhämtning och vila, snart är det dags att åter njuta dina behag.

 

 

© Janne 27 Dec. 2018




Fri vers av Janne Pettersson MSP: Prod.
Läst 268 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-28 19:37



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Sabelns vassa egg ger kraft åt sin ägare.
2018-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Janne Pettersson MSP: Prod.
Janne Pettersson MSP: Prod.