Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Text/bildill ingår som no 244 i "Litterära brottstycken" av Sten Wiking


DEN POETISKA SOLEN

Poesin har i alla tider funnit sina
själar,
från grefvar,soldater,politiker till
präster,där greven, poeten och
sedermera akademiledamoten
(1786-1801)
Gustaf Fredrik Gyllenborg 1731-1808
lyste upp den svenska skaldehimlen.

Men den poetiska solen fick med
den tidens gång sina fläckar även
den,präglad av en pessimistiskt
kritisk människosyn,influerad av
bla den samtida J.J Rousseau (1712-
1778)

Det kan behövas lite regn och
oväder också,som ruskar om
ibland.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 225 gånger
Publicerad 2018-10-28 01:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP