Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Bildvinjett till "Existensiella skrifter" av Sten Wiking


DEN INDIVIDUELLA EXISTENSIALISMEN

Att finna ett hederligt intellekt,
moraliskt och ädelmodigt sådant
med ett rättspatos av sanningseld,
värdig en gud eller övermänniska,
finna man endast i literaturen,
ej annorstädes i verkliga livet
bland människor.

Ändock ! besvärar sig oerfarna
människor att i ren desperation
ge sin dyrkan,hopp och tillit, till Gurus,gudar,politiker,idoler,
hokus-pokus,krims och krams
samt ädelstenars bländverk,
istället för att ge sitt hopp,
sin tro och dyrkan till sig själva.

Dyrkan är inte av förnuftet
betvingad,
utan i vanmakt hängiven,
en flykt till något bättre,
än sig själv.

*





Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 380 gånger
Publicerad 2018-11-03 21:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP