Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© bildill/text ingår i "Litterära brottstycken" som no 251 av Sten Wiking


PÅ DEN BREDA PARNASSENS ANSPRÅK

Med tolv nomineringar till Nobelpriset
som han aldrig erhöll eftersom hans
bortgång kom före,tog han ändå Nobel-
priset i flest nomineringar under sin
livstid.

Vi har här att göra med en
fransk essäist,poet,aforistiker
och kritiker
Ambroise Paul Toussaint Jules Valery
1871-1945 med anspråk på den breda
parnassens barrikad,
och plats tog han trots sitt ointresse
läsa böcker och var motsatsen till
bibliofil literat och ytterst sällan läste
böcker,
men som ändock utan svårighet kunde
förmedla sin åsikt om böckers intellek-
tuella värde,
som en boksynt autodidakt med förmåga
utöver normen,vars universiella bredd
ofta går utanför det redan införstådda.


*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 253 gånger
Publicerad 2018-11-05 21:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP