Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Höst i skärgården

Mörkret kommer sakta
dimman sänker sig över fjärden
de dova signalerna från ett fartyg,
som försvinner i ett töcken av vitt

Vattnet mellan slöjor av dimma
är svart och stilla,
ett ljud från en fågel hörs
fångas upp av hösten, dör ut.

Som ett vått täcke lägger sig fukten
över kobbar och skär
Mistlurens dova ton drunknar i dimman
tillvaron omslutes som i ett dunbolster

Höstens sinnesstämning formas i moll,
mörkret djupnar,
dagens svaga strimmor av ljus dör ut,
mörkret tar över

Sakta går jag hem till stugan
lyser med lampan, ljuset studsar tillbaka,
en vit vägg, hittar ändå i dunklet
Hemma sprakar brasan med sitt gula sken
värmer kropp och själ




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-11-07 18:28



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Mycket härlig årstidsskildring.
2018-11-09

  Öknens Ros VIP
Sköna bilder som beskrivs, fin bild av hösten i skärgården.
2018-11-08

    ej medlem längre
Magiskt
2018-11-07

  Fulbergarn
jag har aldrig varit i höstskärgården förrns nu
2018-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP