Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

frågor till Vägmästaren

Vem sträckte vägen vi kör på?
Vem ritade kartan och kände terrängen?
Vem mätte på marken
och satte ut alla fluktpinnarna?

Vem jämnade marken
och valde bärlagergruset?
Vem kokade oljegruset?

Vem satte räcken och målade
mittlinjen, kantlinjen
och alla räfflade linjer?

Vem har satt upp alla skyltarna?
Alla påbud och förbud?

Vem styrde oss upp på den?
Vem anvisade påfarten?
Varför här och just nu?

Vem har ordnat så in i minsta detalj, att
vi är många som spanar
efter avfarten?




Fri vers av Alexander Gunn
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-08 16:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gunn