Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hästen i köket

Pappas morbror, Johan på Stenbråten
bodde ensam i föräldrahemmet
Ett litet hemman på värmlandsskogen
Dit ledde oss en vacker skogsväg
Oändligt lång
för mina traskande barnafötter
Längs vägkanten
växte stora fina Karl Johan
Svampar
som med barnets logik
bara växte hos Johan
Kaffe
på medhavd termos
för Johan kokte sitt kaffe
till tjära på vedspisen
I mitt barndomsminne
bodde hans arbetshäst i köket
Numera vet jag
att hästen nyfiket stack
in sitt huvud där
när vi var på besök




Fri vers av Elinor Sörensson VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-12 18:38



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Vindlande vägar för ett barnasinne!
2020-06-13

  Johan Strömstedt
Att minnas är som att läsa en bok igen. Att förmedla det minns är en gåva.
2018-11-17

  Elinor Sörensson VIP
Ja, i vår släkthistoria finns nog en del att hämta. Mamma säger jag överdrev det där med kaffet och det gjorde jag. Men i ett barndomsminne är det väl tillåtet.
2018-11-15

  koboltblå
Häst i köket eller inte, ur dessa unikum till individer är vi sprungna.
2018-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP