Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Bildill samt text ingår i "BROTT OCH STRAFF" av Sten Wiking


BROTT OCH STRAFF 1600-TAL

Oavsett någon är skyldig eller icke,
får vi ett mycket oroligt och farligt
samhälle,om en rättsstat nöjer sig
utifrån en persons kreditvärdighet
i vad denne säger vara en sanning,
utan vidare verifiering av substans.

Det för tanken till 1600-talets häx-
processer,där man bedömdes som
häxa enbart på hörsägen och blotta
misstanken.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 218 gånger
Publicerad 2018-11-14 20:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP