Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Optimism ÄCKLAR mig!


DU NÖTS NED

du nöts ned av någonting

som inte ger dig någon chans

och man skriver dig på näsan:

"livet, DET är ingen dans!"

hur ska du kunna beskriva

allt det där du plågas av

för de där som bara skrattar

ifrån vagga och till grav?

 

du ser inte någon ljusning

här i detta jordeliv

det är inte med förtjusning

som du tar ditt nästa kliv

du är trött och irriterad

och behöver en refug

du har snurrat som en boll i

en gigantisk centrifug

 

 

nu tror du väl att du vet hur

jag ska avsluta det här

med en rad om hur det finns en

utväg ut ur min misär

och den finns ju där, förvisso

lidandet finns dock ändå

och du som tror att du vet allt har

mycket mer kvar att förstå

 

 

LARZ GUSTAFSSON november 2018




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 232 gånger
Publicerad 2018-11-20 19:15



Bookmark and Share


  Thylacine
Bra dikt! Realism är det bästa, optimister är oftast bara naiva och ytliga.
2018-12-10

  Larz Gustafsson VIP
Själv är jag realist.
Men det finns knappast något värre än dessa flåshurtiga, klämkäcka och äppelkindade new age-idioter och deras äckliga mantran om positivt tänkande och annat trams. Nonsens alltsammans. Det ska bekämpas. Utplånas.
2018-11-21

  Kungskobran VIP
Optimisten är svår att förstå
pessimisten likaså
Dom gör det svårt
när livet är hårt
2018-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP